środa, 4 stycznia 2017

Schab z żółtym serem i szpinakiem

 Składniki na farsz szpinakowy

szpinak
śmietana
kostka rosołowa
czosnek (najlepiej granulowany)
sól
pieprz 
 żółty ser
 masło lub margaryna
jajko
panierka lub bułka tarta

Na patelni należy rozgrzać masło lub margarynę, dodać szpinak, trochę wody, kostkę rosołową, czosnek, sól i pieprz do smaku.
Najlepiej przykryć i prużyć kilka minut aż wygotuje się woda.




Po przygotowaniu farszu możemy przejść do następujących czynności opisanych poniżej.

 Schab kroimy na kawałki takie jak na kotlety.
Rozbijamy tłuczkiem do mięsa na możliwie największe i cienkie kawałki.
Potem na każdy plasterek schabu układać żółty ser.
Może być starty na tarce lub w plasterkach, oraz farsz szpinakowy.


Tak przygotowany schab możemy złożyć na pół i połączyć za pomocą wykałaczek lub zwinąć jak roladki.
Zamoczyć w jajku, bułce/ panierce i smażyć na patelni. 

Szpinak również można nałożyć na wierzch kotleta schabowego.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz