środa, 30 listopada 2016

Medaliony

Medaliony mięsno-warzywne

Składniki:

Pierś z kurczaka lub indyka
3 cebule
2 sztuki marchwi
8 sztuk pieczarek
125 gram żółtego sera
4 łyżki mączki ziemniaczanej
4 jajka
sól
pieprz
magi w płynie
 3 łyżki oliwy (do podsmażenia cebuli + medalionów)

Wykonanie:

Mięso pokroić w drobną kostkę to samo należy zrobić z cebulą.
Cebulę podsmażyć na 3 łyżkach oliwy.
Pieczarki umyć i pokroić drobno.
 Marchew obrać wraz z żółtym serem zetrzeć na tarce (wieksze oczka).
Mączkę ziemniaczaną wymieszać z jajkami, solą, pieprzem, magii, dodać do wcześniej przygotowanych składników.
Medaliony trzymać w lodówce około 3 godzin.
Smażyć na oliwie.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz